Livet, allt och ingenting

Livet, allt och ingenting
Din hand i min

lördag 9 januari 2010

Dags för uppdatering

Vilken intensiv hösttermin det varit. Inga lediga stunder att tala om har man haft. Bara plugg för hela slanten, men det lönar sig att ligga i. Önskar bara att c-uppsatsen var klar nu, har en vecka på oss att färdigställa den och det känns inte som det räcker till. Men det är bara att bita ihop och jobba på. Har haft det ganska struligt med handledningen, men efter lite mailande och skällande från oss så verkar det som det nu ändå blivit till det bättre. Får väl se vid opponeringen om det varit till någon nytta. Är så trött på hur det funkar på universitetet just nu. Det är synd att säga att de varit smidiga när det gäller vårt program, det har varit schemaändringar hit och dit, inga klarheter vad gäller upplägget i schemat. P.g.a. att vi är en stor grupp som läser nu, ca 80 pers., så har föreläsningar och framförallt seminarier varit uppdelade gruppvis, men att det skulle fungera så framgick inte förrän vid start av varje delkurs. Så man har gått i tron att det skulle vara smäckfullt med både föreläsningar och seminarier hela hösten, vilket skapade en oro hos mig eftersom jag inte velat lämna Alexander så långa stunder hos dagmamman än. Sen blev ju i och för sig lättnaden stor när vi fick reda på att det inte skulle bli så, men varför kan de inte klargöra det redan på schemat istället för att vänta tills kursen startat?!

Nästa irritationsmoment var när inlämningsdatumet för den första hemtentan blev uppskjutet en vecka p.ga. föreläsares sjukdom, vilket innebar att vi skulle behöva sitta med den samtidigt som vi gick in i ett nytt kursmoment med nya föreläsare, som uppenbarligen INTE hade förståelse för att det i princip var omöjligt att sitta med en omfattande hemtenta och samtidigt ta sig igenom två böcker på ca 300 sidor vardera, för att sedan också besvara frågor om dessa under en och samma vecka. Inte att förglömma; den ena boken var ett riktigt hatobjekt som i princip var omöjlig att läsa hastigt en gång och sen förstå. Att ta sig igenom en forskarvetenskaplig bok är nog så svårt normalt sett, men när den dessutom är på engelska och författaren uppenbarligen fått betalt per sida, DÅ är det ett smärre h-vete att läsa. Upptäckte på en sida att författaren skrev samma sak tre gånger fast i andra ordalag! Snacka om total förvirring. Detta påtalades naturligtvis av så gott som alla för den föreläsare vi då hade, med ett önskemål om att få en föreläsning som behandlade boken, men det nekades till. Förmodligen för att personen i fråga själv inte förstod boken heller. Ja jag vet jag är inte så snäll nu, men det kändes överdjävligt just då och det blev inte direkt bättre när sen en av frågorna i nästa hemtenta krävde svar från den boken! Hur kan man som föreläsare, efter att man blivit uppmärksammad på att ingen förstår boken och man dessutom nekat till att hålla en föreläsning på boken, hur kan man då ha mage att i hemtentan lägga in en fråga som utgår från just den boken och där svaret INTE går att finna någon annanstans! Det är för mig helt oförståeligt. Känns skönt att veta att jag bara har en termin kvar på programmet sen är jag färdig med det. :) Om jag läser vidare sen så blir det arbetsrätt och företagsekonomi som inte alls tillhör samma instituion, får väl hoppas att de sköter saker och ting bättre...

Ja nu fick bloggen utgöra klagomur också. :)

På hemmafronten hinner det inte hända så mycket, vilket kanske är förståeligt. De stora förändringarna som ändå sker är hos Alexander som utvecklas mer och mer. Vilken liten pladdrare det är. :) Inte många riktiga ord än, men det låter konstant. Hmm, kan det komma från modern tro? :S jaja, lite prat har ingen dött av än... tror jag.
Det är en dansant liten kille också, springer runt här hemma och pekar på datorn och säger dansa. frågar man då om han vill dansa så svarar han snabbt: Mm. Bara att sätta på musiken så han får skaka loss här hemma. :D Han ser så underbart rolig ut. Och dansen har han nog fått från sin pappa som ju faktiskt tävlingsdansat och en gång tillhört Sveriges elit i tiodans.

Miranda har under hösten, trots sin ringa ålder, agerat väldigt mycket tonåring, men det verkar ha gått över nu. Hoppas på att lugnet håller ett bra tag innan det är dags igen för nästa revolt. :S Annars är det nog ganska mycket detsamma som tidigare, hästar är den stora passionen och discodansen kommer sen och så LEK förstås. :) Skönt ändå att hon fortfarande har så mycket lek kvar i sig. Det är aldrig fel.

Nej, nu har jag tagit en alltför lång paus från uppsatsen, dags att köra hårt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar